قاسمی:65 درصد جانبازان استان در فعالیت ها و مسابقات ورزشی شرکت می کنند.
جانبازان با توجه به موقعیت جسمی خود نیاز بسیاری به حضور در ورزش و فعالیت های ورزشی دارند.چرا که ورزش نه تنها باعث رشد و بهبود وضعیت جسمانی آنان شده بلکه سلامت روحی این قشر را نیز تامین می کند و سخن رهبر انقلاب اسلامی نیز مصداق آن است «ورزش برای جانبازان لازم و ضروری است» بر همین اساس بر آن شدیم تا گزارشی از وضعیت ورزش جانبازان و رضایت آن ها از ورزش استان را تهیه کنیم....
یکی از جانبازان 80 درصد قطع نخاع استان در این باره گفت: ورزش برای جانبازان بسیار ضروری است و با توجه به درصد بالای از کارافتادگی آن ها با ورزش می توان به درمان و رفع از کارافتادگی پرداخت.
سرباز در خصوص امکانات و تجهیزات ورزش جانبازان استان افزود: آن چنان که باید، امکانات و تجهیزاتی در اختیار جانبازان قرار نمی گیرد و این تنها به بنیاد شهید و امور ایثارگران باز نمی گردد، بلکه باید گفت: این امور از راس ضعیف است.وی ادامه داد: هیئت جانبازان و معلولان استان هم که زیر مجموعه تربیت بدنی است، امکانات چندانی ندارد که در اختیار جانبازان قرار دهد و اگر امکاناتی هست مختص جانبازان بیرجندی است. با توجه به رغبت زیاد جانبازان برای حضور در عرصه ورزش، کمبود مکان و تجهیزات داریم. وی تصریح کرد: شاید بتوان گفت که به تدریج عمر ورزش جانبازان به پایان می رسد.
به هر حال عده زیادی از جانبازان استان هم اکنون در برنامه های ورزشی شرکت می کنند.
وی با بیان این که با مشکلات بسیاری مواجه هستیم گفت: تیراندازی با کمان در استادیوم آزادی که شرایط بسیار سختی را برای ما ایجاد کرده بود، اما فعلا کمی از مشکلات آن بر طرف شده است.
کارشناس مسئول تربیت بدنی سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران هم گفت: جامعه هدف ما، 9 گروه جانبازان قطع نخاع، نابینا، قطع عضو، فلج مغزی، شیمیایی، اعصاب و روان، آزادگان، فرزندان پسر خانواده های شاهد و ایثارگر و فرزندان دختر و همه آن ها هستند.
اصغری در خصوص تاریخچه فعالیت های بنیاد شهید افزود: از سال 69 ورزش جانبازان در بیرجند آغاز به کار کرد و بعد از ادغام بنیاد جانبازان و بنیاد شهید این روند ادامه داشت و بعد از مدتی نیز خانواده های شاهد و ایثارگر به این نهاد اضافه شد.
وی در خصوص تعداد جانبازان تحت پوشش فعالیت های ورزشی بنیاد تصریح کرد: بعد از ورود آزادگان به ایران تعداد جانبازان افزایش یافته است و هم اکنون 4 هزار و 600 نفر در استان به طور اختصاصی در فعالیت های ورزشی شرکت می کنند و اگر آمار کلی را بخواهید، 6 هزار نفر در فعالیت های عمومی و اختصاصی ورزشی شرکت می کنند.مثلا هر 2 هفته یک مراسم کوه پیمایی با شرکت 400 نفر از جامعه هدف برگزار می شود.
اصغری در بیان سرانه ورزشی هر جانباز گفت: سرانه هر فرد تحت پوشش بنیاد 350 تا 400 هزار ریال است، اما در خصوص سرانه فضای ورزشی، میزان خاصی تعیین نشده است و در مورد بودجه اختصاص یافته به این امر در کل سال 86 تنها 400 میلیون ریال بوده و در سال 87 هم هیچ تغییری نکرده است.
وی ادامه داد: متاسفانه سالن اختصاصی دیگری به جز سالن ایثار نداریم و در این سالن 5 سیبل تیراندازی، دارت، پینگ پونگ از جمله تجهیزات موجود در سالن می باشد.
کانون فرهنگی ورزشی شاهد نیز با اعتبار 350 میلیون ریال امکاناتی مانند زمین بسکتبال، والیبال، فوتبال و میز پینگ پونگ را در اختیار جامعه هدف قرار داده است.
وی در خصوص ورزش جانبازان در شهرستان ها هم گفت: متاسفانه در ارتباط با شهرستان ها ورزش خاصی نداریم.بعد از بیرجند، فردوس و بشرویه در این زمینه فعال تر هستند، البته در صدد هستیم کانون قاین را در بخش ورزشی فعال تر کنیم.
اصغری در بیان برنامه های سال گذشته بنیاد اظهار داشت: با وجود رشد بسیار کم بودجه در سال های اخیر، تعداد اعزام ها و فعالیت های ورزشی جانبازان افزایش چشمگیری داشته است به گونه ای که در سال 85 تنها 4 اعزام و در سال گذشته، 26 تیم اعزامی داشته ایم.
وی ادامه داد: برگزاری مسابقات ویلچررانی جانبازان قطع عضو و نخاع و اعزام منتخبین آن ها به مسابقات شلمچه، حضور 200 نفر از دختران و همسران جامعه هدف در رشته های والیبال، پینگ پونگ، آمادگی جسمانی در دومین المپیاد فرهنگی ورزشی استان، شرکت 220 نفر از فرزندان پسر شاهد و ایثارگر در رشته های شنا، والیبال و فوتسال دومین المپیاد استانی، برگزاری مسابقه دوچرخه سواری مزار تا مزار، حضور در مسابقات قهرمانی کشور آمادگی جسمانی همسران و دختران شاهد در مشهد و کسب مقام سوم مسابقات منطقه یک در رشته پینگ پونگ در بجنورد از مهم ترین فعالیت های سال گذشته بنیاد بوده است.
وی ادامه داد: امسال هم شرکت در مسابقات اتومبیل رانی «رالی خانوادگی راه ولایت» ویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر از شلمچه تا مشهد، فوتسال بزرگسالان در ساری، مسابقات جانبازان شیمیایی و اعصاب و روان در رشته های تیراندازی، شطرنج، دو و میدانی و پینگ پونگ در چابهار از برنامه های این نهاد است.
وی در بیان ساعت های ورزشی جانبازان افزود: تمام ساعات اختصاص یافته به ورزش جانبازان، ساعات بسیار خوبی است چه در سالن ایثار که اختصاصی است و چه در سرحدی و حجاب که اجاره شده اند.مربیان این قشر هم، مربیان با تخصص و کارشناسان تربیت بدنی هستند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: 65 درصد جانبازان استان در فعالیت های ورزشی شرکت می کنند و 50 درصد آن ها هم از برنامه ها رضایت دارند.
مشاور سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص ساخت فضای فرهنگی- ورزشی این نهاد گفت: سوله فرهنگی- ورزشی بنیاد با هزار و 250 متر مربع زیربنا تا به حال 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و اعتبار آن از منابع استانی و ملی در سال 86، 5 میلیارد و 500 میلیون ریال بوده است که صد میلیارد ریال به عنوان اعتبار قابل پیش بینی اختصاص یافته است.آرزومندان افزود: برای سال 87 تاکنون هیچ مبلغی پیشنهاد نشده است.
اما قول تامین هزینه سفت کاری 5 طبقه کامل از طریق ستاد مرکزی داده شده است و پیش بینی می شود در 2 سال آینده به طور کامل به بهره برداری برسد.
وی در بیان امکانات این فضای فرهنگی و ورزشی اظهار داشت: سالن چند منظوره ورزشی، استخر، سونا، جکوزی، ساختمان توان بخشی، پارکینگ، قسمت اداری، سالن آمفی تئاتر و 30 سوئیت اسکان از امکانات این فضا می باشد ./خراسان